LED panely do kazety 

led-panel-stvorcovy-60x60-60w-4000k-biely-an39

kazetovy strop 1_1

LED panely do kazety  sa na rozdiel od povrchového úchytu zapustia do sadrokartónového alebo iného kazetového stropu.
Rozmery týchto LED panelov do kazety sú typizované – najčastejšie štvorcové s rozmermi 60 x 60 cm. Sú ako vstavaný spotrebič, ktorý vložíte do predpripraveného priestoru.  

Veľké LED panely, určené do kazetových stropov, sú vhodné všade tam, kde je potrebné mať dostatok svetla.
Odporúčame ich najmä do kancelárií, obchodných či priemyselných prevádzok. Pristanú aj ordináciám, operačným sálam či školským priestorom.

LED panely sa stali jednotkou na trhu so svietidlami nielen vďaka univerzálnemu použitiu v interiéri. 
Oproti bodovým svetlám majú väčšiu plochu svietenia,  úspornejšie a majú dlhšiu životnosť.

 

skladove priestory

Veľkoplošné panely odporúčame aj ako náhradu  klasických žiarivkových svietidiel.
Na rozdiel od trubíc poskytujú lepšiu svietivosť- neblikajú a neunavujú oči ako klasické neónky. Úspora energie je výrazná, nakoľko panely sú sami o sebe úspornejšie a nevyžadujú predradníky ako žiarivky.
Nezanedbateľné sú aj náklady na vymieňanie svetelného zdroja. Kým trubice majú životnosť okolo 5000 hodín, LED žiarovky až 20000 hodín.

K ďalším výhodám LED panelov patrí pomerne silné svetlo, ktoré vyžarujú pod uhlom 100 - 150°. Svetlom tak pokryjete dostatočne široký priestor. 
LED technológia vám zaručí úsporu až 70% elektrickej energie a dlhú životnosť (viac ako 20000 hodín).

Panely sú dodávané vrátane svetelného zdroja, nemusíte dokupovať žiarovku.  Napájanie je možné priamo zo siete na 220-230V, nakoľko transformátor napätia je pripojený priamo alebo je súčasťou balenia.

Tip.  Označenie  IP20 alebo IP21 znamená, že svietidlá sú použiteľné len v interiéri. Panel s krytím IP65, viete použiť aj v miestnostiach ako kúpeľňa  - nad sprchou či vaňou,  v saune, wellness miestnostiach či pri bazénoch.

 

led-panel-stvorcovy-60x60-60w-4000k-biely-an39- montaz

Zapustiť či zavesiť?

LED panely sú určené na montáž do kazety.  Stačí vybrať jeden dielec, vložiť trafko a LED panel do otvoru po „kocke“ na konštrukciu zhora tak, ako bol pôvodný diel.
Uchytíte ich dodávanými príchytkami- krídelkami. Pokiaľ si zvolíte neštandardný rozmer- budete musieť otvor vykrúžiť na presný rozmer.

ram-k-led-panelu-60x60-biely-k-montazi-na-povrch-1072

Úchyt na  Povrch

Pri dokúpení hliníkového rámu ich môžete inštalovať aj na povrch stropu, napríklad aj  do domácnosti, kde kazetový strop nebýva. 

Úchyt na lanká 

zavesne-lanko-pre-led-panely-sada-115cm

LED panely do kazety ponúkajú ešte jednu možnosť. Vďaka predpripraveným úchytom v rohoch ich viete  uchytiť ich na lanká a zavesiť z pevného stropu. 

Na závesnom lanku sa dá regulovať výška až o 115 cm. Svietidlá  tak viete spustiť trochu nižšie a zvýšiť tým ich účinnosť. Ak máte vysoké stropy, potrebujete si posvietiť  nad regály, nad výrobné linky či pracovné stroje uchytenie na lanká je to pravé riešenie. 

Už ste si vybrali ? 

Jednotlivé modely sa podľa značiek rozlišujú veľkosťou, tvarom, spôsobom upevnenia, farbou svetla a výkonom.

Rámik si môžete vyberať z viacerých farieb a materiálových prevedení. Štandardne majú hĺbku 5 cm

Hoci najpoužívanejšie sú LED panely s rozmerom 60 x 60 cm, existujú aj ďalšie typizované rozmery 62 x 62 cm, 120 x 30 cm a 120 x 60 cm

 

Prečítajte si aj ďalšie blogy zo série o LED paneloch:  Ako vybrať LED panel  či  LED panely na zapustenie.


Radi vám poradíme aj priamo v našej prevádzke